Recepten

Risotto met verse worst

Risotto met Verse worst

Dit is echt een gerecht waarbij je de restjes van je koelkast kunt gebruiken. Kijk vooral wat je
nog hebt en maak er een mooi kleurenpalet van!

Ingrediënten voor 4 personen
• Klein blikje mais
• 1,5 winterwortel
• 150 gr sperzieboontjes
• 1 grote ui
• 1 teentje knoflook
• 10 snoeptomaatjes
• 1,5 puntpaprika
• Risottorijst ongeveer 75 gr ( ongekookt pp)
Verse worst van Weiderund
• 1,5 dl witte wijn
• 1 liter bouillon (groenten bouillonblokje oplossen in warm water en warm houden)

Bereiding
• Snij alles in gelijke blokjes ( behalve de knoflook die kan geperst of fijngehakt)
• Doe wat olie in de pan en fruit de ui zachtjes. Deze mag niet bruin worden.
• De knoflook en de rijst erbij. Zachtjes aanfruiten tot rijst glazig wordt
• De wijn erbij en even zacht laten koken
• De rest van de groenten erbij en als de wijn bijna weg is dan een flinke scheut
bouillon erbij.
De worst uit zijn velletje drukken en er stukjes van in de rijst duwen of er balletjes
van draaien en dan in de rijst duwen.
• De snoeptomaatjes in de rijst duwen.
• Steeds als het vocht bijna weg is er wat bouillon bij doen.
• Na ongeveer 15 a 20 minuten is de rijstkorrel boller geworden en heeft deze flink wat
vocht opgenomen
• De rijst is klaar als je een rijstkorrel fijn kunt drukken tussen je vingers.
• Er mag nog wat vocht in de pan zitten, het is de bedoeling dat de risotto vochtig blijft
• Als na ongeveer 20 a 25 minuten de rijst zacht genoeg is, mag de rijst, net als pasta
“al dente”, nog een beetje een “bite” hebben
• Rasp er wat pittige kaas over en eventueel een klontje boter, roer dit door en serveer
het met een beetje fijngehakte peterselie erover voor de kleur!

EET SMAKELIJK!

 

Dit recept is gemaakt en aangeleverd door Kajsa Stromberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.