Nieuwsbrieven, Recepten

Fajïtas met Bieflap voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

480 gr. baklap van het Weiderund

2 uien geel/wit/rood naar smaak 3 rode punt paprika’s

1 klein blikje mais of maiskolven 1/2 pp

1 klein blikje bonen naar keuze

1 pak volkoren wraps halve komkommer

4 bladeren ijsbergsla

geraspte kaas

bakje met yoghurt of crème fraîche

Fajïtas kruiden

eventueel een potje salsa

peper en zout

 

Bereidingswijze:

* Haal de baklappen een uur voordat je gaat koken uit de koeling. Dep ze droog met keukenpapier en smeer ze lichtjes in met olie, doe er daarna de kruidenmix overheen en masseer dit in het vlees. Dek het vlees af en laat het rusten, op het aanrecht., tot je het gaat bakken.

*Snij de groenten in reepjes.

* Bak de uien en de paprika met elkaar tot de uien glazig en de paprika beetgaar is.

* Doe de rest van de groenten in bakjes, de wraps uit de verpakking en in aluminium folie in de oven op 150 gr.C, ongeveer 10 minuten.

* Warm een grillpan goed heet en bak dan de gekruide baklappen 1 minuut aan iedere kant zodat er mooie grillstreepjes op komen. Bak de baklappen niet te lang. Het mag net als biefstuk nog rood aan de binnenkant zijn. Leg de baklappen op een plank, zout en peper naar smaak, en dek ze af met aluminiumfolie. Laat ze een paar minuten rusten.

* Zet alle bakjes op tafel, leg de wraps op de borden, snij daarna de baklappen in reepjes en serveer ze direct.

Beleg de wrap met alles wat je lekker vindt! Natuurlijk kan je er ook nog andere groenten naar je eigen smaak bij doen.

EET SMAKELIJK!!!

 

Dit recept is gemaakt en aangeleverd door Kasja Stromberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.