Bereiding:
Neem een grote soeppan en leg de schenkels en/of botten hier (gewassen) in. Voeg ca. 2,5 liter water toe. Snijdt de groente fijn, deze kunnen in de pan met het kruiden bouquet en het bouillonblokje. Een klein scheutje appelazijn erbij.
Laat de bottenbouillon aan de kook komen, vervolgens op laag vuurtje zetten en ongeveer 3-4 uurtjes zachtjes laten trekken.
Na 3-4 uurtjes giet je de bouillon af door een zeef, gebruik eventueel een kaasdoek. Breng op smaak met peper en zout en klaar is Kees.
Wens je een wat sterkere smaak laat de bouillon dan een beetje inkoken.
Nu heb je de perfecte basis voor heerlijke soepen en sauzen.
Voor soep voeg je wat verse groente toe, lekkere gehaktballetjes van Weiderund of poulet en vermicelli. (wel nog even laten pruttelen ca. 30 minuten voor opdienen!)
Natuurlijk kun je er ook ragout of fond mee maken.
Tip: vries aantal bakjes van deze bouillon in als basis voor verse soep of saus op later moment!
Ingrediënten:
prei 1 stuk
bleekselderij 2 stengels
wortels 400 gram
uien 2 stuks
knoflook 2 teentjes
kruiden bouquet – selderij & rozemarijn & peterselie & tijm
laurierblaadjes 2 stuks
kruidnagels 2 stuks
peperkorrels ca. 5 stuks