Recepten

Stoofvlees

Ingrediënten:

1 kg stoofvlees (mager rund, sukade, rib of doorregen)

1 klein blikje tomatenpuree

2 uien

1 runderbouillonblokje

500 ml water

Laurierblaadjes 3-4

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Snij het stoofvlees in blokjes (laat op kamertemperatuur komen)
  • Snij de uien in ringen
  • Doe wat olijfolie in een braadpan. Bak het stoofvlees rondom bruin. Doe niet te veel vlees in 1 keer.
  • Bak nu de uien mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even door. Let op dat de tomatenpuree niet verbrandt.
  • Voeg dan de warme runderbouillon en laurierblaadjes toe en laat het sudderen. Mager rund & sukade circa 2.5 – 3 uur, rib & doorregen 3.5 – 4 uur. Vlees moet wel vochtig blijven, voeg desnoods nog extra runderbouillon toe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.