Entrecote bereiden:
Insmeren met peper en zout.
In koekenpan olie en boter verwarmen. De entrecote op hoog vuur laten dichtschroeien. Omdraaien en dan vrij snel vuur omlaag en laten garen tot de gewenste gaarheid. Hierna de entrecote nog laten rusten onder aluminiumfolie.
Bloemkoolpuree voor 4 personen:
Grote bloemkool in roosjes
Scheutje gekookte melk
Klontje boter
Peper, zout en wat nootmuskaat (optioneel)
Kook de bloemkoolroosjes gaar in water met een beetje zout.
Goed laten uitlekken en eventueel de bloemkool uitknijpen in een theedoek. Daarna de roosjes met een stamper of pureeknijper fijn maken. Melk en boter naar smaak toevoegen en op smaak maken met peper, zout en evt. nootmuskaat
Zigeunersaus:
- 1 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 8 augurkjes
- 1 ui
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
- Klein blikje tomatenpuree
- 250 ml groentebouillon ( 250 ml gekookt water met 1 bouillonblokje)
- Maizena naar keuze
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- Evt. 1 tl sambal
Snipper de ui en snij de paprika en augurkjes in kleine blokjes. Fruit de ui en voeg daarna de paprikablokjes toe. Laat deze op laag vuur gaar worden. Voeg de augurkjes toe en breng op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Voeg nu de tomatenpuree en de kokosbloesemsuiker toe en laat dit even mee garen. Voeg dan de bouillon toe en laat zachtjes koken. Voeg evt maizena toe om de saus dikker te maken. Voor een pittige saus voeg wat sambal toe.