Ingrediënten:
1 kg stoofvlees (mager rund, sukade, rib of doorregen)
1 klein blikje tomatenpuree
2 uien
1 runderbouillonblokje
500 ml water
Laurierblaadjes 3-4
Peper en zout
Bereiding:
- Snij het stoofvlees in blokjes (laat op kamertemperatuur komen)
- Snij de uien in ringen
- Doe wat olijfolie in een braadpan. Bak het stoofvlees rondom bruin. Doe niet te veel vlees in 1 keer.
- Bak nu de uien mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even door. Let op dat de tomatenpuree niet verbrandt.
- Voeg dan de warme runderbouillon en laurierblaadjes toe en laat het sudderen. Mager rund & sukade circa 2.5 – 3 uur, rib & doorregen 3.5 – 4 uur. Vlees moet wel vochtig blijven, voeg desnoods nog extra runderbouillon toe