Bieflappen lijken qua vorm op biefstuk, het is mager vlees met een wat grove structuur. Bieflappen zijn heerlijk om in reepjes te snijden, lekker te marineren en roerbakken in wok of koekenpan. Let er wel op dat het vlees niet te lang in de pan blijft zitten! Dus snel bruin bakken, vervolgens doe je de reepjes in aluminium folie en laat je het rusten. In tussentijd maak je de rest klaar in de wok zoals groente en rijst. Als laatste voeg je de biefreepjes weer toe, even omscheppen en klaar ben je!
Verder zijn bieflappen uitermate geschikt om in dunne, gemarineerde plakjes (kort) op de BBQ te bereiden.
Marinade tip: Maak een marinade van sojasaus, bruine basterdsuiker, geperste knoflook, beetje citroensap, tabasco & (olijf) olie. De bieflapjes in plakjes snijden en ca. 1 uur (in de koelkast) in de marinade laten staan. Daarna de bieflapjes even op kamertemperatuur laten komen en dan snel (kort) aan beide kanten bruin roosteren op de BBQ. Bon appétit!