Rundvet / ossewit is een heel goed product om uw magere stoofvlees in aan te bakken/braden. Rundvet maakt het vlees net iets zachter.
De magere runderlappen worden door ons vacuüm verpakt geleverd. Doordat het luchtdicht verpakt wordt, blijft het vlees langer houdbaar. Verder is er geen kans op kristalvorming in de vriezer, wel kan het vlees hierdoor verkleuren. Dit verkleuren is een natuurlijke reactie en kan absoluut géén kwaad.
Het is aan te bevelen om de verse of ontdooide runderlappen ruim een half uur voor bereiding uit de koeling te halen. Leg het vlees uit het vacuüm op een bord en zet dit op het aanrecht. Het vlees krijgt weer zuurstof en kleurt daardoor weer wat terug, daarnaast is het belangrijk dat rundvlees op kamertemperatuur klaargemaakt wordt.
Stoofvlees nooit ‘afblussen’ met koude vloeistof, altijd handwarm gebruiken. Verder worden magere lappen lekker zacht als er tijdens het sudderen veel vocht in de pan zit bv. bouillon.
Tips voor boterzachte stoverij:
- vlees droog deppen voor aanbraden
- vlees aanbraden in goede braadpan goed verhitte boter (snel dichtschroeien)
- vlees uit de pan halen en groente in de pan bakken (prei, knolselderij, wortel, uit, knoflook)
- aangebraden vlees terug in de pan, vervolgens kun je een zurige vloeistof toevoegen
- (handwarm) vocht erbij, bouillon
- stoverij laten pruttelen op het kleinste pitje (niet koken)
- af en toe checken of het nog lekker aan het pruttelen is en niet te hard gaat
Stooftijd mager rund ca. 2 uur
Voor het beste resultaat voegt u een scheutje Balsamico Classico Casanova toe en natuurlijk Vleeskruiden Piramide zonder zout