Recepten

Bavette

Bereiding:

De bavette dwars op de draad snijden in dunne plakken. In een koekenpan flinke scheut olijfolie verhitten. Op hoog vuur bavette plakken roerbakken, op smaak brengen met peper en zout en op een bord scheppen.

Eventueel nog wat olijfolie in de pan voegen, witte deel van lente ui ringetjes, bleekselderij, rode peper en gember erbij doen en roerbakken. Vervolgens sojasaus en citroensap toevoegen en 100 ml. water erbij schenken. Laten pruttelen totdat de bleekselderij beetgaar is. Dan voeg je de bavette plakjes weer toe in de pan. Even proeven of er nog wat extra sojasaus bij moet.

Groene lente uit ringetjes in de pan strooien met eventueel nog wat fijn gesneden blad van de bleekselderij. Dit alles mengen. Als laatste strooi grof gehakte pinda’s over het gerecht.

Opdienen met rijst, eet smakelijk!

Ingrediënten:

500 gram bavette

1 bosje lente ui in ringetjes

1 struik bleekselderij, stengels in reepjes van circa 1 cm. paar bladeren fijn gehakt

1 rode peper in ringetjes

1 stukje gemberwortel geschild en geraspt

olijfolie

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel citroensap

3 eetlepels geroosterde pinda’s