Recepten

Poulet, ‘Limburgs duiveltjesvlees’

Bereidingstijd:

Ruim 2 uur

Hoeveelheid:

Voor 2 personen

Ingrediënten:

1 pond poulet
2 dikke uien
1 zakje nasikruiden
8 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels azijn
6 eetlepels ketchap bentang
250 gram champignons
pepersaus (vloeibaar of pakje)
maïs, erwten en/of paprika

Bereiding:

De poulet aanbraden en apart de champignons aanbakken. Daarna voegt u de uien en de geweekte nasikruiden toe aan het vlees. Het geheel even doorbakken. Vervolgens roert u de ketchap, het azijn en de ketchup erdoor. Nu de pepersaus aanmaken en erdoorheen roeren. Vervolgens de voorgebakken champignons toevoegen en doorroeren. Het geheel ruim een uurtje op een zeer laag vuurtje laten sudderen. Op het laatst de groentes erbij, omscheppen en mee laten warmen. Opdienen met rijst, friet of pasta. Een blik abrikozen of perziken tegen de pittigheid.

Eet smakelijk!